Eri tapoja kuinka voit parantaa terveyttäsi

Terveys on tärkeimpiä asioita, joita meillä on. Terveyttä pitää vaalia ja parantaa. Elämme pidempään ja mielekkäämmin, jos terveys on kunnossa. On siis syytä kiinnittää huomioita siihen, että ruumiimme ja sielumme pysyy terveenä. Voimme parantaa terveyttämme kiinnittämällä huomioita elintapoihimme. Terveellisten elintottumusten kautta terveys paranee.

Terveyden parantamiseen on helppoja keinoja

Käytännössä, kun kiinnitämme siihen mitä syömme ja mitä teemme, voimme vaikuttaa positiivisella tavalla terveyteemme. Voimme parantaa terveyttämme seuraavilla asioilla:

  1. syö terveellisesti
  2. liiku monipuolisesti
  3. nuku riittävästi
  4. vähennä terveydelle haitallisia elämäntapoja
  5. virkistävät harrastukset
  6. aseta realistiset tavoitteet

Syö terveellisesti

Se, millaista ruokaa syömme vaikuttaa merkittävästi terveyteemme. Voit parantaa terveyttäsi valitsemalla ruokavaihtoehdoista terveellisempiä vaihtoehtoja. Lautaselle kannattaa laittaa enemmän kasviksia. Tämän lisäksi marjat ja kuidut parantavat tunnetusti terveyttä. Samalla, kun vähennät ruokavaliossasi suolaa, sokeria ja haitallista rasvaa olosi kohenee. Aamu kannattaa siis aloittaa puurolla, ei rasvaisella pekoniaamiaisella.

Liiku monipuolisesti

Tunnettua on se, että liikunta parantaa terveyttä. On siis syytä lähteä sohvan pohjalta liikkeelle. Sanotaan, että jo puolen tunnin liikunta esimerkiksi kävely päivässä parantaa oloa. Huomaat hyvin helposti, kuinka vähäinenkin liikunnan lisääminen, vaikkapa pelkkä kävely, kehittää terveyttä pikkuhiljaa parempaan suuntaan. Jos liikunta vaikuttaa liian helpolta voit aina pidentää matkaa tai matkanopeuttasi.

Nuku riittävästi

Terveyden kannalta on erittäin tärkeää nukkua kunnolla. Suositeltava unen määrä on noin kahdeksan tuntia. Unentarve vaihtelee yksilöittäin. Huomaat kuitenkin, jos et ole nukkunut riittävästi. Jos emme nuku riittävästi emme palaudu rasituksesta. Unenpuute vaikuttaa mielialaamme ja terveyteemme altistaen erilaisille sairauksille sekä onnettomuuksille.

Vähennä terveydelliselle haitallisia elämäntapoja

Terveyttä voi parantaa vähentämällä haitallisia elämäntapoja. Tiedetään, kuinka tupakointi ja liika alkoholi vaikuttavat erittäin haitallisesti terveyteen. Tupakan mustaamat keuhkot tai alkoholin marinoima maksa lyhentävät elinajanodotetta merkittävästi. On siis syytä lopettaa erilaisten haitallisten nautintoaineiden käyttö. Jos lopettaminen ei onnistu, kannattaa ainakin vähentää nautintoaineita.

Virkistävät harrastukset

Terve sielu terveessä ruumiissa sanotaan. Ei kannata pelkästään kiinnittää huomioita omaan kehoon vaan myös mieleen. On hyvä pitää mieli virkeänä. Tässä auttaa erilaiset harrastukset ja mielekkäät askareet. Se, että saamme ajatuksemme pois arjen kiireistä ja stressistä parantaa terveyttämme. Tämä voi tapahtua esimerkiksi lukemalla kirjoja, täyttämällä ristikoita tai ystäviä tapaamalla.

Aseta realistisia tavoitteita

Terveytemme paranee asteittain ja välillä voi käydä siten, että kehityksessä mennään hieman takaisin päin. Tämän vuoksi on hyvä asettaa realistisia tavoitteita, joiden avulla kehitämme terveyttämme. Heti ei kannatta lähteä tavoittelemaan atleettista vartaloa tai tehdä totaalista muutosta. Asteittain tavoitteet tulevat paremmin toteutetuksi. Eli muista, askel kerrallaan.

Lisätietoja

Siitä, kuinka voit parantaa terveyttäsi, löytyy erilaisista oppaista ja sivustoilta. Hyvänä esimerkkinä tällaisesta sivustosta, mistä löytyy ajatuksia terveydestä on oheinen sivusto. nopeat kotiutukset